Daar zijn de muggen weer…

De voorbije weken is het regelmatig heel mooi weer geweest. De zomer is in aantocht en dat brengt muggen met zich mee. Lag je de voorbije weken ook soms wakker van het irritante gezoem van de beestjes? Dan hebben we goed nieuws: Een verffabrikant in Japan heeft in april toelating gekregen van het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) om een muggendodende verf op de markt te brengen.

Vergeet de klassieke trucjes: hier is de muggendodende verf

Er zijn tal van trucjes om muggen weg te houden: van lavendel tot muntblaadjes en een ventilator om ze – letterlijk – weg te blazen. En toch blijven ze terugkomen. Als we Kansai Paints, zo heet de Japanse verffabrikant die ook actief is in Europa, mogen geloven, dan gebruiken we binnenkort muggendodende verf.

De watergedragen verf is bestemd voor binnenschilderwerken en bevat een synthetisch insecticide. Volgens de fabrikant van de verf zouden de esthetische eigenschappen van de verf hierdoor niet beïnvloed worden. De muggen die landen op de muur of het plafond die met de verf geschilderd is, raken verlamd en sterven nadien. Jammer genoeg is het voordeel van het insecticide in de verf maar van korte termijn. Na twee jaar is het effect zo goed als uitgewerkt.

De verf is nog niet beschikbaar in Europa. Het is dus nog even wachten om te weten of we binnenkort nog lavendel, citroen of munt nodig hebben om muggen uit de slaapkamer te mijden. En dan nog: het heeft ook zijn charmes…

Plannen om je woning of bedrijfsgebouw te laten schilderen? Laat je adviseren.

Schildersbedrijf Pattyn heeft meer dan 75 jaar ervaring met het schilderen en onderhouden van woningen, industriële installaties, bedrijfsgebouwen en openbare infrastructuren. Wij kunnen elk schilderproject aan. Heb je plannen om te schilderen? Contacteer ons om ze samen met jou te bespreken. We maken er graag tijd voor.

Maak een afspraak