Zand- en gritstralen

Zandstralen is nog steeds de ideale manier om de ondergrond te reinigen en voor te bereiden voor de eigenlijke schilderwerken.

In situaties waar zandstralen niet volstaat, passen wij de techniek van gritstralen toe waarbij scherpkantig grit wordt gebruikt. Bij zowel zand- als gritstralen worden de zand- of gritkorrels met perslucht tegen het te behandelen oppervlak geblazen.

Beide technieken kunnen we ook toepassen om bijvoorbeeld vloeren in parkings minder glad te maken.

Milieuvriendelijk mobiel straalsysteem

Het nadeel van zand- en gritstralen is de stofontwikkeling. Om dit op te lossen beschikt Pattyn over een milieuvriendelijk straalsysteem waarbij een mobiele straalcabine rondom het te stralen oppervlak wordt geplaatst.
De voordelen zijn minder geluidshinder en geen stofontwikkeling naar de omgeving toe. Tevens wordt er geen afval op de werf achtergelaten.

Waterstralen

Wanneer er geen stofontwikkeling mag zijn of het niet mogelijk is om een mobiele straalcabine te installeren, kiezen we voor waterstralen.

Straalcabine in atelier

Wanneer de te stralen elementen verplaatsbaar zijn, kunnen zij in de straalcabine in onze werkplaats worden behandeld.
Deze straalcabine wordt ook gebruikt om kleinere industriële series te stralen.

Pattyn maakt steeds gebruik van professionele apparatuur. Zo verzekeren we u dat elke ondergrond en iedere constructie mooi intact blijft.

Meer weten? Contacteer ons voor vrijblijvende informatie of een uniek voorstel op maat.

straalwerken-pattyn1
straalwerken-pattyn2
straalwerken-pattyn3