Een huzarenstukje

In 2016 tekende Schildersbedrijf Pattyn voor een grondige facelift van het hoofdkantoor van Delta Light in Moorsele. De ‘black box’ werd uitgebreid met een logistiek centrum op een strategische locatie met maximale visibiliteit, vlakbij de autosnelweg E403. Deze opdracht was voor Pattyn op verschillende vlakken een huzarenstukje.

Zwarte verf: Esthetisch en functioneel

De buitenzijde van de Delta Light black box heeft de structuur van een houten bekisting. Door de zware betonnen panelen zwart te schilderen komt de textuur nog beter tot zijn recht. De keuze voor zwarte verf was geen toeval. Los van het feit dat het een imposante look geeft, heeft zwart ook zijn voordelen op het vlak van de bescherming tegen alle soorten weersomstandigheden. De verf draagt ook bij tot een langere levensduur van het beton.

5200 m²: met rol en borstel

In overleg met de architect, de interieurarchitect en de bouwheer werd ervoor gekozen om de zware betonnen panelen te schilderen nadat ze waren gemonteerd.

Pedro Pattyn: “Indien we de panelen hadden geschilderd alvorens ze werden gemonteerd, dan was het geringste kleurverschil tussen de panelen meteen zichtbaar geweest. Een verschil in glans en kleur zou het effect van het geheel vrijwel zeker hebben tenietgedaan.”

De volledige buitengevel werd op vijf weken tijd behandeld: met rol en borstel. Een spuitapplicatie was niet aan de orde omdat de verspreiding van verfnevel schade zou kunnen veroorzaken aan de omgeving. Een team van 6 ervaren schilders, eigen materiaal w.o. onze hoogtewerkers waarmee we tot 26 in de hoogte konden werken, droegen bij tot een geslaagd eindresultaat.

Na drie jaar oogt het geheel nog steeds verbluffend mooi.

Plannen om je woning of bedrijfsgebouw te laten schilderen? Laat je adviseren.

Schildersbedrijf Pattyn heeft meer dan 75 jaar ervaring met het schilderen en onderhouden van woningen, industriële installaties, bedrijfsgebouwen en openbare infrastructuren. Wij kunnen elk schilderproject aan. Heb je plannen om te schilderen? Contacteer ons om ze samen met jou te bespreken. We maken er graag tijd voor.

Maak een afspraak