Moorsele – Bedrijfsgebouw schilderen

Delta Light, de specialist in architecturale verlichting, investeerde in de bouw van een nieuw logistiek centrum, een showroom en een uitbreiding van het kantoorgedeelte op de bestaande site langs de E403 te Moorsele. Architectenbureau Govaert & Vanhoutte ontwierp een nieuwe massieve zwarte blok (logistiek centrum) die  door middel van een uitkragende glazen module (polyvalente ruimte) aansloot op het bestaande gebouw. Schilderbedrijf Pattyn stond in voor alle schilderwerken in de nieuwe gebouwen.

Onze opdracht

De opdracht omvatte het schilderen van de metalen structuur in de bedrijfshallen, alsook het schilderen van de kantoren, polyvalente ruimte en traphal. Het meest opvallende deel was, gezien de hoogte van 26m, het verven van de buitengevels. De betonnen gevelelementen werden vooraf gereinigd met water onder hoge druk. Er werd een fixatie- en impregnatielaag aangebracht, gevolgd door een tussenlaag om te eindigen met een laag matte, zwarte en duurzame acrylaatverf. Het zwart verven van de buitengevels was niet enkel een esthetische overweging, maar de gevelverf biedt tevens een kwalitatieve bescherming aan de betonnen ondergrond.

Een huzarenstukje

De volledige behandeling van meer dan 5000m² buitengevels was een echt huzarenstukje, maar onze bijdrage aan deze realisatie van een black box met een hoogte van 26m in combinatie met  grote glaspartijen en een wit interieur voegen wij met de nodige fierheid toe aan ons palmares.

Technieken en producten

Project     Bedrijfsgebouw schilderen
Klant         Delta Light
Jaar          2016