Paul Ameloot startte in 1989 Delta Light als een lokale producent van armaturen voor voornamelijk residentiële toepassingen. Vandaag is het familiebedrijf uitgegroeid tot een wereldspeler, die samenwerkt met verschillende topmerken, lighting designers en architecten voor projecten in de meest uiteenlopende toepassingsgebieden.

De bestaande gebouwen van Delta Light volstonden niet langer om de dagelijkse operationele en creatieve activiteiten te huisvesten. De specialist in architecturale verlichting investeerde daarom in de bouw van een nieuw logistiek centrum, een showroom en een uitbreiding van het kantoorgedeelte. Architectenbureau Govaert & Vanhoutte kreeg de opdracht om de bestaande faciliteiten uit te breiden. Het resultaat is een origineel concept met grote glaspartijen.

“Een trendsetter met internationale uitstraling”, aldus de architect zelf.

Schildersbedrijf Pattyn stond in voor de schilderwerken van de buitengevels van de Black Box en van het witte interieur van het schakelvolume. Ook het schilderen van de metalen structuren in de bedrijfshallen en de schilderwerken in de kantoren en de traphal maakten deel uit van onze opdracht. Langs de E403 springt de door ons geverfde Black Box met zijn zwevend en uitkragend gedeelte er letterlijk en figuurlijk uit.