Kaleien is ontstaan om op een goedkope manier (jaarlijks) muren te ontsmetten en te beschermen tegen o.a. slagregens. De boeren zagen elk jaar toe hoe vocht en schimmels de gebouwen op hun erf toetakelden. Vooral de muren van hun stallen moesten het ontberen. Om die te ontsmetten en beschermen tegen vocht, smeerden de boeren deze in met kalei. Kalei is gebaseerd op kalk en geeft muren een directe bescherming tegen weer en wind.

Kaleien heeft echter een groot nadeel dat veel mensen ervan weerhoudt om dit vandaag toe te passen op de buitengevels van hun woning.

Kalei verkleurt vrij snel. Voor stalmuren is dit wellicht geen probleem, maar je nagelwitte buitengevel zie je liever niet verkleuren na verloop van tijd. De kalei wordt dan valer en kan zelfs een andere kleur krijgen.

Wie daarom vandaag voor kaleien kiest, moet beseffen dat verwering en kleurverschillen eigen zijn aan deze eeuwenoude techniek. Daarom raden wij een verftechniek aan die de charme van het kalei-effect combineert met alle voordelen van verf. Deze techniek geeft de gevel het korrelige, streperige karakter van kalei maar biedt alle voordelen van echte verf: watervastheid en een hoge duurzaamheid.

Vraag vandaag nog uw prijsofferte aan.