Tijdens de Nacht van de Bouw van de Confederatie West-Vlaanderen werd Schildersbedrijf Pattyn Albert en Cie gehuldigd als Jonge Vlaamse Aannemer 2016 voor de provincie. Pedro Pattyn stelt met de derde generatie van het familiebedrijf, dat in 1939 werd opgericht door Albert Pattyn, klantgerichtheidinnovatie en flexibiliteit centraal in de dagelijkse werking van het bedrijf.

Klantgericht ondernemen

Pattyn is gespecialiseerd in het uitvoeren van zowel decoratieve schildertechnieken, residentiële binnen- en buitenschilderwerken als in het schilderen van bedrijven en openbare gebouwen. Momenteel telt het team van Pattyn een dertigtal medewerkers.

De klantgerichte aanpak vertaalt zich o.a. op de volgende vlakken:

  • een doorgedreven opleiding en permanente bijscholing

In België bestaat er geen specifieke opleiding voor industriële schilders: ze leren hun stiel op het werk. Onze schilders kunnen rekenen op een doorgedreven interne opleiding om hun kennis permanent up-to-date te houden.

  • huidige en toekomstige klanten nog beter informeren

Klanten zijn kritischer geworden. Nieuwe communicatietechnologieën zorgen ervoor dat dat ze sneller en beter geïnformeerd zijn. Pattyn speelt hierop in door huidige en toekomstige klanten op een professionele manier te informeren, mee te denken met hen en zich zo flexibel en efficiënt mogelijk te organiseren.

Innoveren brengt uitdagingen met zich mee: vraag advies aan een expert

Stilstaan is achteruitgaan. Verandering brengt uitdagingen met zich mee. Vroeger was de rol van de aannemer beperkt tot het uitvoeren van het bouwproces. Vandaag wordt er meer geredeneerd in functie van de life-cycle van de klant en zijn projecten. Nieuwe technologieën zoals B.I.M. (Building Information Model) maken het o.a. mogelijk om alle informatie m.b.t. een bouwproject samen te brengen in een virtueel 3D-model. B.I.M. is een mooi voorbeeld van hoe een innoverende technologie een disruptie zal teweegbrengen in de manier waarop de verschillende stakeholders in het bouwproces met elkaar zullen samenwerken in de toekomst. Sommige bouwbedrijven zullen zich verder specialiseren in één niche segment terwijl andere een totaalaanbieder zullen worden. Bij Pattyn volgen we deze innovaties op de voet op.

Schildersbedrijf Pattyn heeft meer dan 75 jaar ervaring met het schilderen en onderhouden van industriële installaties, bedrijfsgebouwen, openbare infrastructuren en woningen. Wij volgen de innovaties in onze sector op de voet. Heeft u vragen over uw project? Contacteer ons om uw plannen te bespreken. We maken er graag tijd voor.