De voetbalgekte rond het EK draait op volle toeren. We gaan er uiteraard van uit dat de Rode Duivels vrijdag a.s. met glans winnen tegen Wales en in één rechte lijn naar de finale gaan. Dat het niet tegen Engeland zal zijn, dat is zeker. Het wordt nog spannend. Voor wie zichzelf op het grote scherm, op TV of in de krant wil zien verschijnen, hebben wij nog enkele goeie tips.

Schilder je wagen in de Belgische driekleur

Je wagen definitief herschilderen in de driekleur is een koud kunstje. Er is een ruim gamma aan verf in spuitbussen te koop waarmee je zonder verdere uitleg aan je vrienden, buren en aan de rest van de wereld een duidelijk statement maakt dat je fan bent van de Rode Duivels.

Iets minder ingrijpend, maar ook leuk: zelfgeschilderde spiegelhoesjes

Uit goede bron hebben wij vernomen dat de voorraad spiegelhoesjes dezer dagen stilaan uitgeput raakt in de kleinhandel. Geen paniek echter. Ben je een beetje handig met een verfborstel? Span een doek op een schildersezel en schilder je eigen driekleur op het doek. In een handomdraai heb je je eigen spiegelhoesjes gemaakt.

Hang geen vlag uit je raam: schilder meteen je volledige voorgevel

Was je van plan om na het EK je gevel te laten schilderen? Wel, dan is dit het moment om met een verfborstel en wat primer aan de slag te gaan. Schuur je voorgevel goed op, en breng er alvast een grondlaag op aan in zwart, geel en rood. We moeten er volledigheidshalve wel bij vertellen dat deze kleuren als primer niet zo geschikt zijn. Het zou kunnen zijn dat de voorbereidende werken voor het echte schilderwerk achteraf iets meer tijd in beslag nemen. Maar ja, voor het vaderland moet je nu eenmaal iets over hebben…

Schilder het gezicht van je kids

Als ze het zelf nog niet hebben gedaan, is dit wellicht hét charme offensief waarmee je als ouder zal scoren tijdens het EK. Er zijn verschillende soorten schmink in de handel om het gezicht van je kids mee te bewerken. Het nadeel van schmink is wel dat het bij een huilbui of regenweer snel uitloopt. Dan ziet het er allemaal nogal triestig uit. Als alternatief kan je met waterbestendige verf werken. Dit is het soort verf dat we gebruiken om o.a. badkamers te schilderen. Extra tip: Stel dit best niet uit tot vlak voor de eerste schooldag. Het wordt beslist een heuse karwei om de verf er opnieuw af te krijgen.

Heb je plannen om je woning te laten schilderen? Ook als het niet in de Belgische driekleur is, helpen we je graag. Van de voorbereiding tot en met de afwerking. Wij laten geen enkel detail aan het toeval over. Vraag hier je offerte aan. Wij contacteren jou zo snel mogelijk.