Zandstralen is dé ideale manier om de ondergrond te reinigen en voor te bereiden voor de eigenlijke schilderwerken. Bij zandstralen worden zandkorrels met perslucht tegen het te behandelen oppervlak geblazen om vervuiling weg te nemen en de ondergrond licht op te ruwen, wat de hechting van de later aan te brengen verflagen bevordert. Zandstralen is ideaal om oude verf of roest te verwijderen.

Bij Pattyn passen we ook de techniek van gritstralen toe. Bij gritstralen worden scherpkantige en zeer harde gritkorrels tegen het te behandelen oppervlak geprojecteerd waardoor het oppervlak van grove verontreinigingen kan ontdaan worden en eveneens ruwer wordt. Een veel gebruikte toepassing hiervan is het al dan niet stofvrij gritstralen van vloeren in parkeergarages.

De straalcabine

Zandstralen en gritstralen kan eveneens in een gecontroleerde omgeving plaatsvinden. Hiervoor beschikt Schildersbedrijf Pattyn over een zogenaamde straalcabine. In onze straalcabine behandelen wij o.a. deuren, radiatoren en andere transporteerbare  elementen. Aarzel niet om ons te contacteren voor kleinere schilder- en straalwerken. Wij bekijken samen met u welke oplossing het meest geschikt is in uw situatie.

Zandstralen, gritstralen en … luchtgommen

Luchtgommen? Het is een techniek die misschien minder bekend is maar daarom niet minder interessant. Luchtgommen is een alternatief voor zandstralen. Om ‘zachtere’ materialen te behandelen zoals houten deuren, tafels en stoelen is luchtgommen aangewezen. Ook metalen en stenen voorwerpen komen hiervoor in aanmerking.

Oude verf, boenlagen, vernislagen en dergelijke op meubelen die je een nieuw leven wil inblazen, verwijderen we door te luchtgommen: een zachte techniek die de pracht van je meubelen intact houdt en ze herstelt in hun oorspronkelijke vorm.

Bij luchtgommen maken we gebruik van een zachter straalmiddel bestaande uit kleinere en minder harde korrels dan bij het klassieke zandstralen en hiermee behandelen we het oppervlak onder lage, regelbare werkdruk. Hierdoor blijft het materiaal intact maar bieden we hetzelfde resultaat als bij zandstralen.

Plannen om een oud meubelstuk nieuw leven in te blazen? Wil je het laten schilderen? Doe beroep op de expertise van onze vakmensen.

Kleine of grote schilderwerken? Bij Pattyn ben je aan het juiste adres. Van de voorbereiding tot en met de afwerking. Wij laten geen enkel detail aan het toeval over. Vraag hier je offerte aan. Wij contacteren je u zo snel mogelijk.