De zomervakantie is begonnen. Binnendeuren schilderen is een ideale karwei als het weer buiten wat tegenzit. Vooraleer je er zelf mee aan de slag gaat, geven we je hieronder nog enkele tips mee. Om een perfect resultaat te behalen komt er nogal wat voorbereiding bij kijken.

Een geverfde deur opnieuw schilderen: oude verf wegschuren

Zijn de deuren reeds geschilderd? Een oude verflaag moet je niet altijd verwijderen. Ze kan dienen als onderlaag voor de nieuwe kleur. Is de verf te oud geworden en zijn er oneffenheden die je eerst wil wegwerken, dan raden we aan om de deur eerst op te schuren. je kan hiervoor schuurpapier gebruiken, maar het zou wel eens kunnen zijn dat je het opgeeft na 1 deur. Een betere optie is een vlakschuurmachine gebruiken. Schuur je deuren niet op met een schuurschijf op een boormachine. Dat leidt gegarandeerd tot schade aan je deur in de vorm van kringvormige krassen. Voor het fijnere werk zal je een schuurblokje moeten gebruiken.

Het schilderen zelf: Hoe begin je eraan?

De deur moet op een stabiele ondergrond geplaatst worden. Je kan een deur rechtstaand schilderen of ze op schragen leggen. Beide manieren zijn goed. Let op een aantal details. Een deur die nog niet is voorgeschilderd moet onderaan ook worden geschilderd. Vergeet dus niet de onderkant van je deur te schilderen. Hou er rekening mee dat de verflaag niet te dik mag zijn. Op zich is er niks mis met het herschilderen van je deur over een bestaande oude verflaag.  Hoe dikker de verflaag, hoe meer je deur beschermd is tegen lichte schade. Weliswaar moet ze blijven passen in het deurkozijn 😉 …

Wat heb je nodig om als een expert je deuren te schilderen?

Onderschat deze klus niet. Als je een perfect resultaat wil bekomen, komt er heel wat bij kijken. Alvorens je vol enthousiasme aan de slag gaat, ga even na of je het volgende in huis hebt: Verfkwast, schuurpapier, stofmasker, plamuurmes, werkhandschoenen, grondverf, verf, schroevendraaiers, houten schragen, verfrol en verfbak, verfkrabber of schraper, vulmiddel, staalwol, …

Laat je deze karwei toch liever over aan vakmensen? Laat het niet na om ons te contacteren. Op basis van correct advies maken we samen met jou een prijsofferte op.