Wie schilderwerken heeft laten uitvoeren in zijn woning weet dat de voorbereidingen niet altijd van een leien dakje verlopen. Op de dag dat je schilder aan de deur staat om eraan te beginnen moet je nog vlug een tafel, wat stoelen en een kast verslepen naar een andere ruimte. Hieronder helpen we je op weg om je schilderwerken te laten uitvoeren zonder zorgen. Hetgeen je zelf kan doen bij de voorbereidingen bespaar je op de factuur van de schilder.

Zorg voor een open ruimte

Jouw schilder werkt het liefst in een open ruimte. Verplaats alle losse meubels naar een andere plaats: kasten, stoelen, tafels, … Verhuis ze tijdelijk naar bijvoorbeeld je garage. Als je geen andere ruimte hebt om ze te stockeren is er nog een andere oplossing: zet ze zoveel mogelijk in het midden van de plaats die moet geverfd worden. Zorg ervoor dat alles mooi bedekt is met doeken, een oud laken of dunne plastiek.

Stopcontacten en lichtschakelaars

Onze schilders hebben het al meegemaakt. Een klant wou ons helpen door zorgvuldig alle stopcontacten en lichtschakelaars met tape af te dekken. Een mooi gebaar, maar niet de beste oplossing. Het is zeer moeilijk om te schilderen rond een schakelaar of stopcontact, laat staan om die perfect af te dekken met tape. Die gaan best gewoon uit de muur. Met een schroevendraaier kan je ze gemakkelijk losmaken van de muur. Duid voor je gemak aan welke schakelaar zich waar bevindt in de muur. Het eindresultaat van je schilderwerken zal er veel fraaier uitzien. Nadat de muur geschilderd is, plaatst de schilder de stopcontacten en schakelaars gewoon terug op hun plaats.

Een stofvrije ruimte

Schilderen in een ruimte met te veel stof is niet goed. Opwaaiend stof kan aan een pas geverfde muur blijven kleven. De vloer kan je best reinigen met een dweil en de muren met een vochtige doek. Leg daarna op de grond een plastiek of ontplooide kartonnen dozen. Als je kartonnen dozen gebruikt, zorg ervoor dat ze groot genoeg zijn want losliggend karton kan verschuiven.  Je wil niet dat je schilder zijn been breekt tijdens het schilderen…

De verhuis is gebeurd, stopcontacten en lichtschakelaars zijn veilig weggeborgen, vloer en muren zijn gereinigd: ziezo, je bent er klaar voor. Laat je schilder er maar aan beginnen. Succes!

Schilderen is onze passie: al meer dan 70 jaar

Schildersbedrijf Pattyn heeft meer dan 70 jaar ervaring met het schilderen en onderhouden van industriële installaties, bedrijfsgebouwen, openbare infrastructuren en woningen. Ook uw huis verven wij, zowel buiten als binnen. Contacteer ons om uw plannen te bespreken. We maken er graag tijd voor.