Heb je plannen om een muur in je woonkamer, slaapkamer of badkamer te laten herschilderen? Ben je zelf geen kunstenaar in het schilderen? Misschien zijn de voorbereidende werken wel iets waar je je handigheid kan in botvieren. Want we zeiden het reeds: Een goeie voorbereiding van je schilderwerken kan je behoorlijk wat euro’s besparen.

Oneffenheden in de muren: Vliesbehang is efficiënt en makkelijk aan te brengen

Vliesbehang wordt gemaakt van textielvezels, papiervezels en kunststofvezels. Deze basisstoffen worden in een speciaal procedé samengevoegd. Vliesbehang is licht, stevig en kan eenvoudig overschilderd worden. Omdat het makkelijk te verwerken is, is vliesbehang vrij populair en zeer geschikt als alternatief voor traditioneel behang op basis van papier. Vliesbehang is ook bijzonder populair voor het renoveren van oude muren.

Met vliesbehang werk je niet alleen snel en efficiënt oneffenheden weg uit je muren. Het is ook de perfecte voorbereiding voor je schilderwerken.

Renovatievlies kan je aanbrengen om de muur te verstevigen en om oneffenheden weg te werken. Zo krijg je een mooi effen oppervlak waarop je gemakkelijk verder kan schilderen of behangen. Vergeet niet om de muur eerst grondig te schuren zodat de grootste oneffenheden weg zijn. Vooraleer je het vliesbehang aanbrengt is het raadzaam om een eerste grondlaag verf aan te brengen op je muur. Voorgeschilderd vliesbehang is reeds voorzien van een primer. Dat maakt het makkelijker om achteraf je muur te schilderen in de kleur die je wil.

Heb je ook plannen om je living, eetplaats, slaapkamer of badkamer in een nieuw kleedje te steken? Vraag adviesaan onze experten. We maken graag tijd om samen met jou te kijken wat de mogelijkheden zijn.