Is mijn gevel geschikt om te laten (her)schilderen?

Vooraleer we de buitengevels van je woning onder handen nemen, bekijken we eerst of ze in aanmerking komen om te (her)schilderen. Een buitengevel moet jarenlang bestand zijn tegen het Belgische weer. Zowel regen, wind, stof en de zon zorgen ervoor dat de structuur en de kleuren van de gevels van je woning door de jaren heen beginnen te veranderen. Is de gevel zuidgericht of noordgericht? Krijgt de gevel heel wat tegenwind en regen te verduren? Dit zijn allemaal zaken waarmee we rekening houden van bij de voorbereiding van je schilderwerken.

Elke gevel komt in aanmerking om geschilderd te worden: Of toch niet?

Mits een goede voorbereiding kunnen we in principe elke gevel schilderen. Bouw je een nieuwe woning: kies eerst en vooral voor een kwalitatieve baksteen. Zowel het verfysteem als het type baksteen zullen later bepalend zijn in welke mate je gevel bestand is tegen vorstschade.

Elke gevel komt in aanmerking om te schilderen. De kwaliteit van het eindresultaat zit hem in een perfecte voorbereiding.

Ik heb reeds een bestaande gevel die reeds geschilderd is. Kan Schildersbedrijf Pattyn mijn buitengevels herschilderen?

Wij krijgen heel regelmatig deze vraag. We bekijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn en welk verfysteem het meest geschikt is in jouw situatie. Is je bestaande buitengevel destijds bijvoorbeeld behandeld met een minerale pleister? De kans is dan groot dat het nieuwe verfsysteem zich niet zal hechten op de bestaande afwerking. Oude gevels die vroeger werden afgewerkt met materialen op basis van kalk worden dikwijls eerst gewaterstraald: ze worden gereinigd met water onder hoge druk na verneveling en inwerking van een biologisch reinigingsmiddel. We maken hiermee komaf met mos, groenaanslag, oneffenheden en andere slijtages die zich door de jaren heen op de gevel hebben gezet. Daarna kan het echte schilderwerk beginnen.

Ben je ook aan een woning make-over toe? De ouderlijke villa een moderne look geven? Heb je na lang zoeken je droomfermette gevonden? Wil je je nieuwe woning jarenlang bestand maken tegen weer en wind? Onze klanten zijn onze beste adviseurs. Bekijk hier een aantal van onze recente realisaties of vraag meteen je advies en offerte aan. We helpen je graag verder.