We hebben het weer zitten… Het einde van de schoolvakantie nadert en ons land wordt geteisterd door een hittegolf. Vlaanderen ruikt naar BBQ… en hier en daar naar verf. De verleiding is groot om aan je huis te beginnen klussen. Die ene gevel die je al lang had moeten verven: dit is het moment!

Bij welke temperaturen verf je het best de gevels van je huis?

We raden je sowieso af om op de middag bij temperaturen van 30° en meer aan het verven te slaan… Los van het feit dat we zulke temperaturen niet gewoon zijn in België, moet je er rekening houden dat de verf veel sneller zal drogen. Dit leidt meestal tot strepen en lasvorming (duidelijk zichtbare overlappingen als gevolg van het rollen met de verfrol).

Tussen 10° en 20° Celsius is de ideale temperatuur om je huis te verven. Het is veel aangenamer werken en de verf krijgt voldoende de tijd om uit te drogen. Watergedragen buitenverven drogen niet meer uit van zodra de temperatuur zakt onder de 5° Celsius. Hou daarmee rekening bij het bepalen van de start van je schilderwerken.

Schildersbedrijf Pattyn heeft ervaring om ook in uitzonderlijke weersomstandigheden te blijven doorwerken. Zelfs bij hevig regenweer en wind vinden we een gepaste oplossing om uw schilderwerken tot in de puntjes te kunnen afwerken.

Heb je geen tijd, materiaal of zin om zelf te beginnen verven?

Contacteer ons om uw plannen te bespreken. We maken er graag tijd voor.