Wie zelf schilderwerken heeft uitgevoerd in zijn woning weet dat het wel eens mis kan lopen. Het zou niet de eerste keer zijn dat onze schilders worden opgetrommeld om pas geverfde binnenmuren te herschilderen. We kunnen het niet genoeg benadrukken: het eindresultaat van je schilderwerken hangt af van een goede voorbereiding. Wat dit inhoudt, lees je in ‘Binnenmuren verven: de voorbereidingen.’  Toch is fouten maken onvermijdelijk. Je zou kunnen zeggen: We leren uit onze fouten, maar in de realiteit is dit dikwijls een duur en frustrerend leerproces. Het is daarom beter om op korte termijn voor een duurdere oplossing te kiezen om op lange termijn centen te besparen. Vermijd alvast de volgende 3 fouten bij de voorbereiding van je schilderwerken:

Niet of slecht gereinigde muren

De meest gemaakte fout tijdens de voorbereidende werken is het vergeten reinigen van de te schilderen oppervlakken. De muur die je laat schilderen moet vrij van stof zijn en vetvrij. Dat laatste is ook belangrijk omdat de verf zich moet kunnen vastzetten en rustig moet kunnen drogen… op een stofvrije en propere ondergrond.

Geen primer gebruiken

Ga er zeker niet van uit dat je geen onderlaag nodig hebt als je een muur wil verven. Een primer is noodzakelijk omdat in materialen als bijvoorbeeld gipskarton (Gyproc), de verf snel en onregelmatig indringt, waardoor je verschillende lagen moet aanbrengen. Onze schilders zullen altijd een isolerende en impregnerende onderlaag aanbrengen om nadien je muur definitief te schilderen in de kleur die je wenst. De ondergrond bepaalt hoeveel lagen verf er nodig zijn om een perfect eindresultaat te bekomen.

Minderwaardig of verkeerd vliesbehang gebruiken

Onze klanten vragen ons regelmatig of zij zelf een vliesbehang kunnen aanbrengen zodat onze schilders direct aan de slag kunnen. Wij raden aan om met kwalitatief vliesbehang te werken dat geschikt is voor onze verfsystemen. Er bestaat bijvoorbeeld vliesbehang dat bedoeld is om op te plamuren maar niet om op te schilderen. Ben je niet zeker welk vliesbehang je best gebruikt? Vraag ons om advies. We bespreken graag jouw plannen.

Schilderen is onze passie: al meer dan 70 jaar

Schildersbedrijf Pattyn heeft meer dan 70 jaar ervaring met het schilderen en onderhouden van industriële installaties, bedrijfsgebouwen, openbare infrastructuren en woningen. Ook uw huis verven wij, zowel buiten als binnen. Contacteer ons om uw plannen te bespreken. We maken er graag tijd voor.