Thorntonbank – Aanbrengen van 2 componenten spuitcoating

Schildersbedrijf Pattyn heeft in het voorjaar van 2008 zes betonnen funderingsvoeten van windmolens behandeld. Bovenaan deze funderingsvoeten werd op 40 m hoogte een stelling gebouwd die vervolgens afgeschermd werd met krimpfolie om zo een werkbare ruimte te creëren. De bedoeling was om de bovenste 12 m van de funderingsvoeten, die deels in en deels uit het water komen te staan, te voorzien van een opvallende, gele coating. Gezien de agressieve omgeving op zee werd geopteerd voor een duurzame, elastische, scheuroverbruggende 2-componenten spuitcoating die resistent en kleurvast is in het agressieve milieu.

Op één van die funderingsvoeten maakte Kamagurka een kunstwerk.Vanuit een liftbak werkte hij op ruim 30 m hoogte samen met één van de schilders van Pattyn NV aan zijn tekening. Kamagurka schilderde Don Quichote, de romanheld van Cervantes die tegen windmolens vecht, voor één keer op een vis en niet op een paard. Het was de bedoeling van de kunstenaar dat je bij laagwater de vis te zien zou krijgen, bij hoogwater zou de vis in zee verdwijnen.

De werken vonden plaats te Oostende, vooraleer de funderingsvoeten naar de Thorntonbank getransporteerd werden. Later werden de stalen windmolens op deze funderingsvoeten gemonteerd.


ProjectAanbrengen van spuitcoatingKlantC-PowerJaar2008