Rumbeke – Onderhoudsschilderwerken

Alkern is een Frans-Belgische producent van prefab betonproducten. Op de afdeling Alkern – VOR Beton te Roeselare (Rumbeke) heeft schildersbedrijf Pattyn de buitenzijde van drie cementsilo’s onder handen genomen. De stalen silo’s van 25 meter hoog waren sterk vervuild en ernstig aan het roesten.

Onze aanpak

De silos’ werden eerst gereinigd door waterstralen onder hoge druk. Nadien werden alle gecorrodeerde zones droog gezandstraald tot op het naakte metaal. Als verfsysteem werd geopteerd voor een opbouw in drie lagen met performante 2-componenten verven. Voor de praktische uitvoering kon schildersbedrijf Pattyn zich volledig beroepen op eigen materieel: gekeurde hoogwerkers, steigers en hangladders. Onze ervaren industrieschilders beschikken bij dergelijke werken  bovendien steeds over de nodige valbescherming. De drie silo’s zien er opnieuw als nieuw uit! Niets verwijst nog naar de lamentabele toestand van voor de interventie.

Meer dan 70 jaren ervaring

Schildersbedrijf Pattyn heeft meer dan 70 jaren ervaring met het schilderen en onderhouden en van industriële installaties, bedrijfsgebouwen, openbare infrastructuren en huizen.

Project    Onderhoudswerken silo’s
Klant       Alkern VOR Beton
Jaar        2016