Our activities


Decorating business Pattyn has had more than 75 years of experience with the painting and maintenance of homes, industrial installations, industrial buildings and public infrastructures. We can handle any painting project. These are some of our recent realisations.

Painting of buildings

You will never get a second chance to make a first impression. So you want your home or business space to radiate who you are or what you do. At Pattyn, we set the right tone for any type of home or building. Whether it is a home, office or industrial building, you have come to the right place.

Industrial paintworks

Are you looking for an executor of industrial paintworks? Paintworks, blasting as well as applying spray mortars are all part of our expertise. Business space, warehouses, production halls, bridges, tunnels, ...: Decorating business Pattyn goes for it.

Recent projects


Nothing found.

Meer realisaties

Recent messages


Follow us on Instagram


Behangen is een eenvoudige manier om jouw ruimte op te fleuren, zonder je al te veel zorgen te hoeven maken. Toch zien we het bij veel mensen de mist ingaan, wat resulteert in te weinig behangpapier, te weinig lijm, behang dat scheef hangt of loskomt, patronen die niet kloppen en de afwerking die te wensen overlaat.

Van plan om zelf te behangen?:
› Omgevingsfactoren: de ideale temperatuur om behang aan te brengen is ongeveer 19°C.
› Maak een plan: zeker wanneer je met patronen aan de slag gaat, is het belangrijk om uit te tekenen hoe het behang op de muur moet gebracht worden.
› Lijm: de keuze én bereiding van je lijm is essentieel. Lijm is niet zomaar lijm, die moet van een goede kwaliteit zijn en mag niet te dun/dik zijn.
› Soort behang: het ene behang is al simpeler om zelf te hangen dan het andere, een neutraal, dik behang zal gemakkelijker zijn om aan te brengen dan een dun papier met veel patronen.

#passionforcoating #schildersbedrijf #schilderwerken
...

2 0

Het dak van een stalen opslagtank in Zeebrugge had nood aan een grondige opfrisbeurt. Doorgaans reinigen we eerst het oppervlak door te zandstralen of gritstralen, maar dit kon daar tot schade leiden aan de omgeving en dat risico konden wij natuurlijk niet nemen. Daarom kozen we om de ondergrond eerst te reinigen door waterstralen met zeer hoge druk tot 2.000 bar. Hierdoor was er minder hinder voor de omgeving. Daarna konden we de verf in 3 lagen aanbrengen en zag het er al snel gloednieuw uit.

Op zoek naar een professional die weet welke aanpak bij jou past? Contacteer ons op +32 (0)56 43 99 60

#passionforcoating #painting #schilderwerken #schildersbedrijf
...

7 0

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan duurzaamheid en dit heeft ondertussen al een doorslaggevende rol gekregen in het beslissingsproces van de consumenten. Maar hoe zit dat nu met duurzaamheid in de verfindustrie?

✔️ Minder gebruik van fossiele grondstoffen en meer biobased verven
✔️ Hernieuwbare energiemethoden voor lagere CO2-uitstoot
✔️ Hergebruik van afvalproducten die zorgt voor een lagere CO2-uitstoot

#schildersbedrijf #schilderwerken #passionforcoating #duurzaamheid
...

4 0

Een strak modern interieur of liever een interieur dat gezellig is ingericht, naar welke gaat jouw voorkeur uit?

#passionforcoating #schilderwerken #schildersbedrijf #interieur #interior
...

6 0