Het is voorjaar. Een mooie tijd om uw woning een make-over te geven of na denken over het schilderen van de gevels van uw woning.

Het schilderen van een buitenmuur of gevel geeft een woning direct een geheel nieuwe look en kan voor een grote impact zorgen. Tegelijkertijd zijn gevels ook het meest kwetsbaar voor invloeden van buitenaf en hebben ze daarom de meeste aandacht nodig.

Garantiesysteem

Als u plannen heeft om de buitenkant van uw woning aan te pakken, wilt u kunnen vertrouwen op de deskundigheid van een vakschilder. En zoals bij elk ander product of dienst die u koopt, wilt u ook een vorm van zekerheid hebben dat u jaren daarna ook nog plezier zult hebben van het eindresultaat.

Een garantiesysteem biedt uitkomst. Een garantiesysteem biedt u de zekerheid dat als er iets misgaat u ergens kan op terugvallen.

Een garantiesysteem biedt alle betrokken partijen voordelen

In feite is een garantiesysteem een overeenkomst tussen drie partijen: de klant, de vakschilder en de verffabrikant, waarbij de verffabrikant garant staat voor de kwaliteit van de aangewende producten en de vakschilder voor de deskundige producttoepassing en werkwijze. Bij een garantiesysteem stelt de fabrikant bepaalde richtlijnen vast, die door de vakschilder stap voor stap worden uitgevoerd. Nadat alle afspraken zijn vastgelegd wordt de garantieovereenkomst door de drie partijen ondertekend.

Met een garantiesysteem is de eigenaar gewaarborgd dat de buitenkant van zijn woning door een professional en met de juiste producten wordt geschilderd..

Zoals bij alle garanties betekent het dat als er sprake is van falen, er recht bestaat op terugbetaling en/of gratis herstel. In het geval van een garantiesysteem in de schilderwereld betreft dit de kosten van zaken, die zijn vastgelegd in de overeenkomst (verf, arbeidsuren, materiaal en producttoepassing of een combinatie hiervan.) Het is dus belangrijk om te weten wat er precies binnen de garantie valt en wat niet.

Welke garantiesystemen bestaan er?

Er bestaan verschillende garantiesystemen, die door verschillende verffabrikanten worden ondersteund, waarbij de voorwaarden variëren per fabrikant en uiteraard per toepassing. Er zijn fabrikanten die garanties voor 5 jaar afgeven, maar ook voor 10 en zelfs meer. Alles is afhankelijk van de grootte van het project, of het een nieuwbouw en/of renovatieproject betreft, het type verfsysteem, enz.

Bij sommige garantiesystemen is een voorafgaande inspectie door een deskundige nodig om hiervoor in aanmerking te komen en sommige vereisen ook technisch advies op locatie en/of een externe verzekering.

Verschillende verantwoordelijkheden

De vakschilder heeft de verantwoordelijkheid om kwalitatief goed werk te leveren en de fabrikant om kwaliteitsproducten te leveren. Daarom is het van belang dat de vakschilder de richtlijnen van de fabrikant opvolgt zoals deze in het garantiesysteem zijn vastgelegd.

Op deze manier kan de eigenaar rekenen op kwaliteit en er gerust op zijn dat hij ondersteund wordt als er iets misgaat.

Meer weten over garantiesystemen?

Wilt u weten welke mogelijkheden wij bieden op het gebied van garantiesystemen? Of heeft u vragen over uw project? Contacteer ons om uw plannen te bespreken. We maken er graag tijd voor.

Schildersbedrijf Pattyn heeft 80 jaar ervaring met het schilderen en onderhouden van woningen, industriële installaties, bedrijfsgebouwen en openbare infrastructuren. Wij volgen de innovaties in onze sector op de voet.