Droomhuis wordt nachtmerrie

Inpakken en wegwezen. Dat gevoel hadden we toen een jong gezin bij ons kwam aankloppen om hun verhaal te doen over de afwerking van hun droomhuis. Hun huis is opgetrokken in baksteenmetselwerk. Na amper vijf jaar jaar begon de gevelstenen te verkleuren. Volgens de baksteenproducent was er een chemische reactie van de buitenlucht op de gevelstenen. Een eerste poging om de vlekken te verwijderen draaide op niks uit. De baksteenproducent stelde voor om de gevels in te strijken met een cementoplossing, mits er schriftelijk afstand werd gedaan van verdere verantwoordelijkheid.

Inpakken en wegwezen…?

De voorgestelde oplossing deed ook haar werk niet. Inpakken en wegwezen… een gevoel dat ons zelf ook overkwam toen we het eindresultaat zagen. Inpakken doen we bij Pattyn met veel plezier. Regen en wind houden ons niet tegen om de buitengevels van een huis te verven.

Schilderen: Gelukkig bestaat dit ook nog

Het gezin contacteerde ons en samen met onze verfleverancier zochten wij naar een mogelijke oplossing. Los van de technieken die we toegepast hebben voor een blijvend resultaat te garanderen, pakten we ook nog een de woning volledig in… het weer zat ook nog eens tegen. Ondertussen is de winter erover gegaan en is het resultaat verbluffend.

Project      Herstellingswerken buitengevel
Jaar           2016

Schildersbedrijf Pattyn: Traditie en vakmanschap

Meer dan 70 jaren ervaring met het schilderen en onderhouden en van industriële installaties, bedrijfsgebouwen, openbare infrastructuren en huizen. Ookuw huis  verven wij. Onze schilders kunnen rekenen op een permanente bijscholing en zijn één voor één experts in hun vak. We laten niks aan het toeval over.

Contacteer ons om uw plannen te bespreken. We maken er graag tijd voor.